Wednesday, August 31, 2016

De geschiedenis van Malang Regency


De geschiedenis van Malang Regency kon worden onthuld door de Dinoyo inscriptie 760 AD als de primaire officieel document om de geboorte van Malang te ondersteunen voordat een nieuwe inscriptie werd ontdekt in 1986, dat is tot nu toe nog niet onthuld. Volgens de inscriptie, werd geconcludeerd dat de 8e eeuw was het begin van het bestaan ​​van de regering Malang Regency als gevolg van de geboorte van de uitspraak van zijn koninkrijk in Malang Koning Gajayana's. Vanaf het Dinoyo inscripties, wordt opgemerkt dat de inscriptie gebruikt de "Candra Sengkala" of "Cronogram" Calendar, en verklaarde dat de geboortedatum van Malang Regency was Jum'at Legi (zoete vrijdag) van 28 november 760 AD.

De stad was de hoofdstad van Singhasari in 1222, vervolgens overgebracht naar Nederlandse kolonie. Malang werd gemoderniseerd onder de Nederlanders; het milde klimaat dat het gevolg is van de hoogte, samen met de nabijheid van de belangrijkste haven van Soerabaja, maakte het een populaire bestemming voor de Nederlanders en andere Europeanen. In 1879, werd Malang aangesloten op Java's spoorwegnet, een verdere verhoging van de ontwikkeling en leidt tot verhoging van de industrialisatie.

Samen met de groei kwam verstedelijking. De overheid kan niet voldoen aan de behoeften van de bevolking voor betaalbare woningen, wat leidde tot de bouw van sloppenwijken langs de rivieren en rolbanen. Vandaag de dag, de sloppenwijken nog steeds bestaan; hoewel sommige zijn omgetoverd tot "betere" -behuizing. [Lang: Dutch]
Share:
Location: Malang, Malang City, East Java, Indonesia

0 comments:

Post a Comment

Malang City Corner (Stad Malang Hoek). Powered by Blogger.