Saturday, September 3, 2016

Eerste woning advertentie in Malang


Nederzettingen of huisvesting bewoners zeer belangrijk geworden voor de burgers van Nederland in Malang. Omstandigheden die een aantal aannemers te trekken om woningen te bouwen voor inwoners van Nederland.

In de Nederlandse koloniale overheid, had nederzettingen en stedelijke planning is zo ingericht dat het huis toewijzing aan Nederlanders die in de tuinen van de regering werkte vooral op het gebied van Jalan Ijen Malang is geweest.

In een krant De Indische Courant op 6 september 1934 (die dikliping door facebook pagina nieuws Malang) is er een woning voor de Nederlandse burgers. Behuizing is gemaakt door architect Smits-Koper & Hoogerbeets. De locatie grenst aan Jalan Ijen.


Malang’s Fraaiste Woonwijk
Weet U Reeds

dat wij U in de omgeving van de nieuwe Cathedraal en nieuwe Zusterschool aan en bij den Idjen Boulevard, het mooiste gedeelte van Malang, op een tot nog toe ongekende wijze aan een Eigen Huis kunnen helpen, Uw maandelijksche huur is de afbetaling van de koopsom op rentebasis van 6% Instede van slechts engkele weken vancantie in de bergen, vestigt U zich thans te Malang, voor Soerabaianen geen bezwaar meer, daar de treinverbinding slechts een tijdsduur van 5 kwartier vraagt Spoortarieven zijn thans zeer verlaagd. Vrouw en kinderen kunnen boortdurend in het koele klimaat verblijven Gij kent de gunstige resultaten van den scholen te Malang


De advertentie ook uitgezonden in prijs, variërend van 6000 gulden (Rp39 miljoen euro) tot 13.000 gulden (Rp85 miljoen). De prijs is natuurlijk erg duur voor de grootte van Indonesië in die tijd, en wordt goedkoper voor inwoners van Nederland.

Terwijl de locatie is nog niet bekend, zou kunnen worden gevonden in Jalan Gunung-bergen in Malang. Het is duidelijk dat kantoor om het huis op nummer 33 met telefoon Lowokwaru 301 aan te schaffen.
Share:
Location: Malang, Malang City, East Java, Indonesia

1 comment:

  1. Hallo allemaal! Dringende informatie voor iedereen die in een financiële situatie leeft, of om deze activiteiten nieuw leven in te blazen, om een auto te kopen, om met de bouw te beginnen, om een bedrijf op te richten om tegenwoordig aan zijn financiële behoeften te kunnen voorstellen. SOCIETE GENERALE bank u
    biedt aanbiedingen op zeer flexibele voorwaarden.
    -------------------------------------
    * Financieel
    * Hypothecaire lening
    * Investeringslening
    * Auto lening
    * Schuldconsolidatie.
    * Kredietlijn
    * Tweede hypotheek
    * Kredietaflossing
    * Persoonlijke lening

    Heb je interesse Ja of Nee

    WhatsApp-nummer 📧: +34 602 491 491
    E-mail: francisca_p@aol.com

    ReplyDelete

Malang City Corner (Stad Malang Hoek). Powered by Blogger.