Saturday, September 3, 2016

Geschiedenis van Malang stadhuis in het Nederlandse koloniale tijdperk


Voor 1914 Malang is nog steeds een deel van het gebied van ingezetenschap van Pasuruan en Malang is de hoogste autoriteit van de assistent-resident en zijn kantoor is gevestigd in het zuiden Square (nu het kantoor van het ministerie van Financiën). Na Malang zijn status verhoogd naar Gemeente (de stedelijke overheid) 1 april 1914, de stad Malang recht om hun eigen gebieden, geleid door een Burgemeester (burgemeester) regeren. Oorspronkelijk burgemeesterschap werd gehouden door de assistent-resident tot 1918 New 1919 de eerste burgemeester van Malang heeft HI Bussemaker, die nam de post tot 1929. Hoewel de burgemeester is benoemd, maar tot 1926 de stad Malang nog steeds niet over een permanent stad hebben hal kantoor.

De reden voor de vorming van een nieuwe regering centrumgebied maakt de stad (Gemeente) maakte de tweede stad uitbreidingsplan (Bouwplan II), die werd besloten op 26 april 1920. Het gebied wordt genoemd als Gouverneur-Generaalbuurt. Het plan werd pas uitgevoerd in 1922. Het veld is de oriëntatie van de belangrijke nieuwe gebied werd toen genoemd als Jan Pieterszoon Coenplein (JP Square. Coen). Omdat het veld bolvormig (Javaans: bunder), wordt vaak aangeduid als vierkante Bunder. In het midden van het plein gemaakt Bunder fontein. Het plein rond de Bunder, vervolgens werd een verscheidenheid van formele en monumentale gebouwen zoals het Stadhuis Malang, schoolgebouwen HBS (AMS), nu SMA, de residentie van de militaire commandant, Hotel Splendid, en het Bureau van Topografie, alsook andere villa gebouwen. De nieuwe wijk werd bekend als een gebied dat de stad Malang kenmerkt.

Het idee van de planning van de Malang stadhuis tot eind 1926. Op dat moment de burgemeester H.I. Bussemaker Malang City Hall hield een prijsvraag, waarvan de locatie is bepaald in het zuiden veld JP. Coen. Gemeente Malang wees Ir. W. Lemei als een rechter bijgestaan ​​door Ir. Ph. N. te Winkel en Ir. A. Grunberg. Ir. W. Lemei is Landsgebouwendienst officer (Hoofd van het Bureau State Building). In de wedstrijd zijn er 22 inkomende beeld.

In het verslag wordt gegeven door de jury naar Gemeente Malang eigenlijk benadrukken dat geen van de deelnemers die met succes voldoen aan de eisen van de wedstrijd winnaar. Sketch-plattegrond van de inkomende inkomende suggereert dat de auteur minder deskundige commentaar van de jury. De meest opvallende tekort van bijna alle deelnemers volgens het juryrapport onder meer spullen en zet te luxe, de verdeling van de kamers waren minder goed, minder harmonieus grootte vergelijking van de ruimte-ruimte. De mogelijkheden voor uitbreiding werd niet voldaan door sommige deelnemers. Er waren enkele deelnemers die probeerde te verplichten, maar de resultaten werden als zeer rommelig. Slechts één of twee zijn echt na te denken over het goed. Het is dan ook niet verwonderlijk dat op het einde van de jury besloten dat er geen winnaar onder de volgelingen van de wedstrijd.

Maar na onderzoek weer gedaan, toen besloten om de drie ontwerpen om uit te kiezen te nemen. Na te hebben geoordeeld terug de stemmen van de drie aanbevolen niets was nummer één. Winnaar nummer twee en drie wordt gegeven aan de twee beste deelnemers. Door de jury geoordeeld dat beide projecten werden geselecteerd als winnaar tegen een kostprijs van ongeveer kan worden geïmplementeerd f 175.000, -.

Op 14 februari 1927 beslist door het Huis van Afgevaardigden (Gemeenteraad), die wordt beschouwd als het beste ontwerp kan worden gerealiseerd met diverse veranderingen door de jury voorgesteld. De beslissing valt op het ontwerp van HF Hoorn van Semarang onder het motto Voor de Burgers van Malang (Malang voor inwoners). Het stadhuis gebouw werk dat door de stad zelf in 1927-1929 uitgevoerd, met de huidige kosten van f 287.000, - en het meubilair van f 12 325, -. In november 1929 kan het nieuwe gebouw worden gebruikt. De eerste is het gebouw te betrekken vervanging HI Bussemaker, namelijk Ir. EA Voorneman.


Een paar jaar later wat werd opgevoed door de jury als een tekort, dat wil zeggen over de verdeling kantoor, bleek juist. Door de groei van Malang zeer snel, vereisen sommige afdelingen expansie. Er zijn onderdelen die plaatsen en kunnen sommige opsluiting niet meer voldoende. Om het tekort aan deze plaatsen te overwinnen, dan is de leeszaal en bibliotheek verhuisde herenhuis in Jalan Arjuna State Department. Met deze lege ruimtes van tijdelijk ruimtegebrek dan kan worden opgelost.

Het ontwerp van het interieur van het Stadhuis Malang naar C. Citroen, de beroemde architect van Surabaya toevertrouwd. Het interieur is ontworpen door Citroen is het interieur van de aula, de burgemeester en zijn secretaresse ruimte. Omdat de kosten van de bouw van het gebouw bleek werden onverwacht, heeft de begroting voor het interieur beperkt geworden. Toch Citroen is erin geslaagd om een ​​interieur dat de indruk van een heel gezaghebbende beschrijft te creëren. Teak hout is wit, terwijl de stoel was gegeven bekled van Kaleb gele huid.

Stadhuis gebouw bestaat uit twee verdiepingen. De oriëntatie van het gebouw tegenover noord-zuid. Omdat de locatie en vorm van de hoofdlocatie, dan is het stadhuis als om de JP rechter knie. Coen (Plein Bunder) prachtig. De belangrijkste vorm van schema's volledig overeenkomen met de wil van de situatie die moet leiden tot het veld JP Coen. zag-vormig gebouw symmetrie met de hoofdingang in het midden. Boven de ingang van de zaal is gelegen langs een groot terras geflankeerd door de burgemeester en de raadszaal Daily. Al het verkeer moet gaan via de hoofdingang. Instanties die zich bezighouden met het publiek op een lagere verdieping. De situatie is zeer positief uit over het gebouw, zodat het gebouw verschijnen monumentale en prachtig te zijn.

In tegenstelling tot het ontwerp van andere koloniale kantoren in Indië op het moment, werd Malang Stadhuis gemodelleerd veranda (oplage liaison) aan de achterzijde. In het algemeen werd het koloniale kantoor bijna gelijktijdig gebouwd door Hall Malang op het moment, zoals het stadhuis kantoor van Surabaya, Oost-Java Governor's Office of Office van HVA in Surabaya nam lobby rondom het gebouw. Omdat er geen directe bescherming op de ramen keek vooruit, dan is de ramen in het Stadhuis Malang is nu gedwongen door de overstek Bovendien, om tampiasan regenwater en het binnendringen van direct zonlicht houden (hoewel de oriëntatie van het gebouw probeerde noord-zuid richting, maar niet exact). City regering (Gemeente) Malang wanneer het zich bewust is van een aantal tekortkomingen van het ontwerpen van gebouwen, het interieur van het gebouw aan de Gemeente gedwongen om hulp te vragen C. Citroen gedomicilieerd in Surabaya.

Op 29 juli 1947 vielen de Nederlandse Malang staat bekend als de Nederlandse militaire agressie I. Op 31 juli 1947 om 9.30 uur Nederlandse troepen bezetten de stad Malang. Voordat het Nederlandse leger de stad ingevoerd, is het gerechtsgebouw werd platgebrand door de strijders. Niet alleen vernietigde het gerechtsgebouw, andere belangrijke gebouwen, zoals een duizend gebouwen werden successie verbrand. Pas na de onafhankelijkheidsoorlog Malang Town Hall gebouw herbouwd. [Lang: Dutch]
Share:
Location: Malang, Malang City, East Java, Indonesia

0 comments:

Post a Comment

Malang City Corner (Stad Malang Hoek). Powered by Blogger.